2016-ANNO JČK seminář

Název

2016-ANNO JČK seminář

Popis

Otazníky neziskovek kolem Občanského zákoníku
JIŽNÍ ČECHY – Ve čtvrtek 16. června od 10 hodin v sále Zastupitelstva Jihočeského kraje se uskutečnil seminář Dopady nového Občanského zákoníku na nestátní neziskové organizace v teorii a v praxi. Garantem bezplatného semináře byly Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského, Jihomoravského a Zlínského kraje za podpory Jihočeského kraje a Ministerstva pro místní rozvoj České republiky. Lektorkou, specialistkou na právo, byla Mgr. Marcela Tomaščáková z Brna. Semináře se zúčastnilo více jak šedesát zástupců neziskového sektoru Jihočeského kraje.
Na programu dne byly právní úpravy nestátních neziskových organizací podle nového Občanského zákoníku. Hlavní otázky se točily kolem problematik Jak mají vypadat stanovy a jiné zakladatelské listiny neziskových organizací podle nové právní úpravy?, Jak další dokumenty organizace, například jednací řád, účetní závěrka atd.? a nakonec Jak je to s odpovědností členů (nejen) statutárních orgánů? Další problematika byla věnována otázkám k veřejnému rejstříku, například Jak zapsat údaje o organizaci do veřejného rejstříku? nebo Jaké listiny doložit? A jak?
Původně bylo plánováno, že se semináře účastní dvacet zájemců, ale nakonec organizátoři povolili a bylo přihlášeno padesát neziskovek. Přesto přímo k prezentaci přišlo dalších více jak deset zástupců z neziskového sektoru, kterým bylo umožněné se semináře účastnit.

Období

Statistiky

  • 26 fotek
  • 1 se líbí

Kategorie a štítky

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2016-ANNO JČK seminář
Komentáře Přidat